Финансовият министър представя Бюджет 2019. Владислав Горанов разясни подробности около сметката

...
Финансовият министър представя Бюджет 2019. Владислав Горанов разясни подробности около сметката
Коментари Харесай

Държавата залага рекордни приходи за 2019 година

Финансовият министър показва Бюджет 2019. Владислав Горанов обясни детайлности към сметката на страната за идната година. Тази година страната излиза на плюс. Според министър Горанов все още е изцяло реалистично да се приказва за коледни добавки при пенсионерите. С какъв брой и дали – плановете към момента се вършат. Ясно е, че в случай че всичко върви по проект, парите ще бъдат изплатени с пенсиите за месец декември.

Колкото до бюджета за идната година, държавата залага рекордни доходи. Въпреки това и през 2019 година ще харчим повече, в сравнение с изкарваме. Така дупката в бюджета ще бъде към 600 милиона лв.. Правителството залага по-високи пенсии – приблизително с 5,7%.

Минималната работна заплата скача до 560 лв., а заплатите на държавните чиновници се усилват с 10%, а учителските – с 20%.

" Няма по какъв начин да чакаме 100% съвпадения на позициите сред държавното управление и синдикатите. Този път обаче сме много близко по отношение на това, което чакат синдикалните членове ", съобщи Горанов.

" За нас бюджетът за идната година е по-добър от всички досегашни бюджети, които сме видели в ръководството на Бойко Борисов ", разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" В 2020 година бюджетът ще бъде уравновесен и като план. Нека приемем, че този недостиг е един самобитен буфер за по-неблагоприятно развиване на стопанската система от предстоящото ", разяснява още финансовият министър.

В петък следва огромното разискване на бюджета. Бизнесът обаче остава изрично против административното увеличение на приходите, както и административното увеличение на оптималните осигурителни прагове до 3000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР